Ελληνοτουρκικά: Ο Τραμπ διάλεξε στρατόπεδο

Το χουνέρι του Τραμπ στον Ερντογάν που τελειώνει την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα

Αναμενόμενο…

Δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε είναι κάτι που δεν περίμενε η ελληνική πλευρά. Σε ένα παιχνίδι τακτικής όπου τα συμφέροντα είναι μεγάλα και οι ισορροπίες εύθραυστες η στάση του Ντόναλντ Τραμπ δεν εξέπληξε κανέναν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνομιλία του με τον Ερντογάν προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, όμως το στρατόπεδο που έχει διαλέξει είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Καμία καταδίκη στις τουρκικές προκλήσεις, κανένα τράβηγμα του αυτιού στον Σουλτάνου έστω και για τις εντυπώσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους δια της διπλωματικής οδού, όμως επί της ουσίας αφήνει ακάλυπτη την ελληνική πλευρά.

Πηγές κοντά στον πρωθυπουργό λένε στο instanews ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε από τον κ. Τραμπ ξεκάθαρη καταδίκη των θέσεων της Τουρκίας, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα άνοιγε τον Ασκό του Αιόλου για τη χώρα του.

Θεωρούν όμως ότι με τη στάση του δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Βέβαια κάποιοι άλλοι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει στη θεωρία του «μικρού πολέμου». Ότι δηλαδή σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας- Τουρκίας, θα γίνει μια σύρραξη λίγων ημερών που θα τερματιστεί γρήγορα και χωρίς μεγάλες απώλειες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.