Η λάθος κίνηση του πιλότου που οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπε Μπράιαντ

Η λάθος κίνηση του πιλότου που οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπε Μπράιαντ

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους

Ήταν μια πτήση που δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει. Ακόμα και τα ελικόπτερα της αστυνομίας ήταν καθηλωμένα στο έδαφος καθώς η ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή καθιστούσε κάθε πτήση άκρως επικίνδυνη.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ελικόπτερο του Μπράιαντ απογειώθηκε με τον πιλότο να γνωρίζει ότι θα ήταν μια από τις πιο δύσκολες πτήσεις που έχει κάνει.

Και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Η ομίχλη ήταν κάτι παραπάνω από έντονη και τα περιθώρια αντίδρασης του πιλότου περιορισμένα.

Ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και το ελικόπτερο βρέθηκε στο μάτι της ομίχλης. Στις 9:40 ο πιλότος αντιλαμβανόμενος ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, έκανε μια κίνηση που αποδείχθηκε μοιραία.

Προσπαθώντας να αποφύγει την ομίχλη, το ελικόπτερο αφού έκανε διαρκώς κύκλους στη συνέχεια άλλαξε ξανά προσανατολισμό, ακολουθώντας πλέον πορεία προς το νότο.

Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος καθώς κατευθύνθηκε προς ορεινό όγκο με βουνά. Τότε ο πιλότος αναγκάστηκε να ανεβάσει το ελικόπτερο από τα 1.200 πόδια στα 2.000 δηλαδή και αμέσως μετά έχασε τον έλεγχο του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να πέσει και να συντριβεί οδηγώντας σε ακαριαίο θάνατο όλους τους επιβάτες του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.