Αρχίζει ο εφιάλτης: Ο Ερντογάν κάνει την απαγορευμένη κίνηση στη Μεσόγειο

Ερντογάν: «Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Δε θα έπρεπε ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο...

Είναι κάτι εντελώς «παράλογο», και, παράλληλα, κάτι απολύτως αναμενόμενο μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο εξάμηνο και με δεδομένη την προκλητικότητα των Τούρκων που έχει φτάσει, πια, στο κόκκινο.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν «εκτός προγράμματος» αυτό που επίκειται να συμβεί, μιας και οι (λεγόμενες) Μεγάλες Δυνάμεις δεν φρόντισαν να τραβήξουν το χαλινάρι στον επικίνδυνο Ερντογάν.

Πλέον, ο Τούρκος ηγέτης ετοιμάζεται να κάνει τα όσα είχε προαναγγείλει και ουδείς φρόντισε να του βάλει φρένο: θ’ αρχίσει τις- πέρα για πέρα- παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!

Αυτό αναφέρουν ξεκάθαρα τα κυπριακά ΜΜΕ, τα οποία τονίζουν πως είναι πλέον θέμα ημερών- ή ακόμα και ωρών- ν’ αρχίσει να τρυπάει το «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 8.

Μάλιστα, τονίζεται πως το γεωτρύπανο των γειτόνων μας έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τον στόχο «Ερατοσθένη Νότιο», την στιγμή που υπάρχουν και τα συνοδευτικά σκάφη που θα «επιβλέπουν» την όλη κατάσταση.

Εκείνο που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δυσοίωνα είναι η διακηρυγμένη θέληση (κατόπιν… ηθελημένης διαρροής από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας) για περαιτέρω γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ως αποτέλεσμα της μη έγκυρης συμφωνίας Άγκυρας- Λιβύης.

Μένει να φανεί, μόνο, ποια θα είναι η αντίδραση των υπολοίπων. Και τι θα γίνει όταν (ή αν) υπάρξει αυτή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.