Στην κόψη του ξυραφιού: Αυτοί εισηγούνται στον Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα

Στην κόψη του ξυραφιού: Αυτοί εισηγούνται στον Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα

Σε τεντωμένο σχοινί…

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών και οι ισορροπίες είναι κάτι παραπάνω από εύθραυστες.

Ο Σουλτάνος γνωρίζει ότι η Ελλάδα τη δεκαετία της κρίσης έμεινε πίσω στο θέμα των εξοπλιστικών και παίζει εκ του ασφαλούς. Ξέρει πολύ καλά ότι η χώρα μας σε μια ενδεχόμενη σύρραξη θα βρισκόταν σε δυσχερή θέση και γι’ αυτό βάζει στο τραπέζι διαρκώς νέες απαιτήσεις, προκειμένου να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί.

Την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να πείσουν τον Ερντογάν να αποφύγει ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, στο εσωτερικό της χώρας ακούγονται άλλες φωνές.

Οι ναύαρχοι και οι στρατιωτικοί του Σουλτάνου εισηγούνται επίθεση, εφόσον η Ελλάδα δεν κάνει αποδεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, προκειμένου να γίνει ένα θερμό επεισόδιο λίγων ημερών.

Οι στρατιωτικοί λένε στον Ερντογάν ότι αν η Τουρκία επικρατήσει σε αυτόν τον μικρό πόλεμο, τότε θα πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας το πάνω χέρι. Αν ο Ερντογάν τους ακούσει ή πρυτανεύσει τελικά η λογική θα φανεί τις επόμενες μέρες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.