Επιτέλους, κάποιος είπε στον Σουλτάνο αυτό που έπρεπε εδώ και καιρό…

Επιτέλους, κάποιος είπε στον Σουλτάνο αυτό που έπρεπε εδώ και καιρό...

Και πολύ άργησε να γίνει.

Το έργο παίζεται σε επανάληψη εδώ και πολύ καιρό. Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο έχουμε βαρεθεί να το βλέπουμε, με τις πιθανότητες να μειωθούν οι «προβολές» του να είναι σχεδόν μηδαμινές.

Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζαμε: η προκλητικότητα της Τουρκίας και οι εμπρηστικές κινήσεις και δηλώσεις του Ερντογάν αντιμετωπίζονταν ως κάτι συνηθισμένο από τη διεθνή κοινότητα και ουδείς έσπευδε να τραβήξει το αυτί του ηγέτη της γείτονος χώρας.

Κανείς, δηλαδή, μέχρι τώρα. Γιατί με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο και την κατάσταση στη Λιβύη να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η Κομισιόν αποφάσισε, επιτέλους, να παρέμβει.

Τι ακριβώς συνέβη;

Με αφορμή τις νέες παράνομες (πέρα ως πέρα) γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου ο  εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πίτερ Στάνο, επέκρινε σφόδρα τον Ερντογάν, λέγοντας πως «Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλάσσιων ζωνών όλων των κρατών-μελών πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να τηρούν αυτές τις αρχές και πρέπει να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, κάποιος σχολίασε αρνητικά τα όσα κάνει η Τουρκία.

Μένει να φανεί τι θα γίνει αν ο Σουλτάνος επιμείνει και κάνει πράξη τα λόγια του…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.