Ξεφεύγει επικίνδυνα ο Ερντογάν: Η προκλητική του κίνηση που δείχνει τις προθέσεις του για το Καστελόριζο

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: «Ατυχής η ανακοίνωση της Αθήνας»

Αρχίζουν να επιβεβαιώνονται σιγά-σιγά τα άσχημα μαντάτα...

Δεν είναι κάτι καινούργιο- όλοι γνωρίζουμε τι είναι ικανός να κάνει και το γεγονός πως έχει την προκλητικότητα στο… αίμα του. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη η στρατηγική του ούτε τα όσα λέει δημοσίως αυτός ή μέλη της κυβέρνησής του.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, που αντί οι Μεγάλες Δυνάμεις να του τρίξουν τα δόντια συνεχίζουν να του φέρονται με ανοχή (ου μην και με μια μικρή επιβράβευση), ο Ερντογάν συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο εξυπηρετώντας τα άκρως επιθετικά σχέδια της Τουρκίας.

Ποια είναι η τελευταία του κίνηση που σήμανε συναγερμό;

Όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο «Σουλτάνος» θα στείλει το σεισμογραφικό Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Αυτό σημαίνει πως οι μετρήσεις και οι γεωτρήσεις θα γίνουν εντός του 2020 και στο Καστελόριζο, κίνηση που σαφέστατα προκαλεί έντονη ανησυχία στην ελληνική πλευρά που παρακολουθεί με μια παρατεταμένη… αμηχανία τις κινήσεις του Τούρκου αρχηγού.

Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών».

«Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες».
Μένει να φανεί ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.