Το… Μάτι έκανε Έλληνα τον Τομ Χανκς (pic)

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την πολιτογράφηση ως Έλληνα του Τομ Χανκς.
Το... Μάτι έκανε Έλληνα τον Τομ Χανκς (pic)

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2019 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πολιτογραφηθούν τιμητικά Έλληνας ο Τομ Χανκς, η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον και οι δυο γιοί τους, Τσέστερ και Τρούμαν.

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρονται και οι λόγοι που (όπως ορίζει τυπικά ο νόμος) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να γίνει Έλληνας πολίτης ο Τομ Χανκς.

Όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ, η οικογένεια Χανκς «προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 23-7-2018, που ξέσπασε στο Μάτι Αττικής, συνέβαλαν αποφασιστικά για την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, προκειμένου να φτάσει βοήθεια στους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα. Η οικογένεια Χανκς έδωσε το σήμα σε όλη την υφήλιο για την άμεση εκδήλωση δράσεων αρωγής προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, καθώς η αναγγελία της πρόθεσης από μέρους τους ίδρυσης ενός παγκόσμιου φιλανθρωπικού οργανισμού για τη συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών, κατέστησε άμεσα αντιληπτή από τη διεθνή κοινότητα την πραγματικότητα και τραγικότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα να αποσταλεί άμεσα βοήθεια από όλο τον κόσμο προς ανακούφιση των πυρόπληκτων».

Αναφέρει, επίσης, η απόφαση: «Ακόμη, η οικογένεια Χανκς με την συνεχή παρουσία τους στην Αντίπαρο, όπου και διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, έχουν συμβάλλει στην παγκόσμια τουριστική προβολή της χώρας».

Το... Μάτι έκανε Έλληνα τον Τομ Χανκς (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ