Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μετά τα νέα αυτογκόλ

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τις επιδόσεις των υπουργών της κυβέρνησης, τα θετικά και τα αρνητικά τους, αλλά και τις εσωκομματικές ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει.

Το instanews είναι σε θέση να ξέρει ότι αν ήταν στο χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 30% (τουλάχιστον) του υπουργικού συμβουλίου θα είχε δώσει τη θέση του σε τεχνοκράτες.

Ο πρωθυπουργός τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί διάφορες εισηγήσεις για να… μαζέψει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Οι συνομιλητές του, είναι της άποψης ότι το πολιτικό κόστος όσων λέει (ή φέρεται να έχει πει) ο κ. Γεωργιάδης είναι μεγάλο και αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς φαίνεται ότι τον αφήνει ανεξέλεγκτο.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς του. Αναγνωρίζει επίσης ότι πολλές φορές έχει πέσει θύμα της μονταζιέρας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περισσότερες φορές ακόμα έχει ξεπεράσει τα όρια με δική του ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει επίσης ότι εσωκομματικό θέμα στην παράταξη, (την ώρα που ο ίδιος εμφανίζεται κυρίαρχος) δεν μπορούν να προκαλέσουν ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Κώστας Καραμανλής (με τον οποίο οι σχέσεις του είναι άψογες) ούτε κανείς άλλος, εκτός από έναν. Τον Άδωνι Γεωργιάδη…

Ο κ. Μητσοτάκης κατανοεί ότι μια μετωπική με τον πανίσχυρο εντός ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, θα του δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο κόμμα γι’ αυτό και για την ώρα θα την αποφύγει. Η απόφασή του είναι να (ξανα) γίνουν συστάσεις στον κ. Γεωργιάδη προκειμένου να προσέχει 2 και 3 φορές τι λέει και να περιορίσει ελαφρώς τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Όχι δεν θα εξαφανιστεί από τα αγαπημένα του πάνελ ο Άδωνις, απλώς δεν θα βγαίνει με τη συχνότητα που το κάνει τώρα. Απόφαση για πιο αυστηρή τιμωρία όμως όπως γράφτηκε και ακούστηκε έντονα τις τελευταίες ώρες, δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.