To tweet του Ερντογάν που αποθεώνει Έλληνα ποδοσφαιριστή

To tweet του Ερντογάν που αποθεώνει Έλληνα ποδοσφαιριστή

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τίμησε, με ανάρτησή του στο Twitter, την επέτειο του θανάτου του θρύλου του τουρκικού ποδοσφαίρου Λευτέρη Αντωνιάδη ή Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει κρύψει διαχρονικά την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την ομάδα της Φενέρμπαχτε, θυμήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter, τη συμπλήρωση οκτώ ετών από το θάνατο του Λευτέρη Αντωνιάδη, κατά κόσμον Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου 2012.

O Λευτέρης Αντωνιάδης ή Κιουτσουκαντωνιάδης υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στα Πριγκηπόνησσα, ήταν Έλληνας στην καταγωγή αλλά Τούρκο υπήκοος. Αγωνίστηκε 46 φορές με την εθνική ομάδα της Τουρκίας από το 1948 ως το 1963, από τις οποίες τις εννιά ως αρχηγός, αποτελώντας έτσι τον μοναδικό παίκτη άλλου θρησκεύματος που φόρεσε το περιβραχιόνιο.

Με τη Φενέρμπαχτσε σκόραρε 423 τέρματα σε 615 συμμετοχές, ενώ πρόλαβε ακόμα να αγωνιστεί σε Φιορεντίνα και Νις, πριν κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ το 1964.

“Τιμάω με σεβασμό την 8η επέτειο από το θάνατο του θρύλου της Εθνικής μας ομάδας, της Φενέρμπαχτσε αλλά και του τουρκικού ποδοσφαίρου γενικότερα, Λεφτέρ Κουτσουκαντωνιάδη” έγραψε ο Ερντογάν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.