Το σεξιστικό αστείο του Τζιτζικώστα και η συγγνώμη

Το σεξιστικό αστείο του Τζιτζικώστα και η συγγνώμη

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές που έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να «αστειευτεί» με γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, με αφορμή την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο

Στη διάρκεια της επίσκεψης εργαζομένων της περιφέρειας ο εκπρόσωπος του Film Office με αφορμή την κατασκευή στούντιο κινηματογράφησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης ζήτησε χαριτολογώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο εκπρόσωπος δώρισε μια κλακέτα στον περιφερειάρχη και «αστειεύτηκε» ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Εκείνη τη στιγμή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να κάνει χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και ρώτησε γελώντας τις γυναίκες «τι είδους ταινία; – προσέξτε τι θα πείτε…».

Στη συνέχεια, αστειεύτηκε άστοχα λέγοντας: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;».

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.