«Παίζει με τη φωτιά ο Ερντογάν…»

Προκαλεί ο Ερντογάν - Αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

«Και γι' αυτό θα απομονωθεί»

Το σχέδιο του «Σουλτάνου» για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη αλλά και τα όσα κάνει εν γένει τον τελευταίο χρόνο, έχουν φέρει τον Ερντογάν στο επίκεντρο της παγκόσμιας σκηνής και όχι για τους… σωστούς λόγους.

Μάλιστα, η προκλητική του στάση και το γεγονός πως δεν κρύβει καθόλου, πια, τις επεκτατικές του διαθέσεις είναι κάτι το οποίο προκαλεί αντιδράσεις όχι μόνο από την ελληνική πλευρά, αλλά και «από τους παίκτες του διεθνούς συστήματος».

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (26/12) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως με τις κινήσεις του ο Ερντογάν θα απομονωθεί ολοένα και περισσότερο, ενώ είπε πως δεν τις κρίνει ως πετυχημένες, καθώς ο ο «νέο-οθωμανικός επεκτατισμός» καταδικάζεται από την συντριπτική πλειονότητα των ξένων ηγετών.

Παράλληλα, ανέφερε πως στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ για το φλέγον ζήτημα της Τουρκίας και των πρακτικών της.

«Είμαστε σε εγρήγορση κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Με αυτές τις αρχές εμείς πολιτευόμαστε», συμπλήρωσε, τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.