
Την πρόταση έφεραν στο τραπέζι οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
Την πρόταση έφεραν πρώτοι στο τραπέζι των συζητήσεων οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ύστερα από τις πρόσφατες καταγγελίες για αστυνομική βία, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία προτείνεται η τοποθέτηση καμερών στις στολές.
«Θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας».
Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, πρόκειται για τεχνολογία που έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στις αστυνομίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών και των ΗΠΑ. Αυτό που θα εξεταστεί είναι εάν η πρόταση παραβιάζει ή όχι το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και εάν υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής τροποποίησης.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Πριν λίγο καιρό ούτε θα το σκεφτόταν: Το πρόσωπο -έκπληξη που επιστρατεύει άρον άρον ο Ανδρουλάκης για να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ
- Γαλλία ο Μητσοτάκης, Αργεντινή ο Τσίπρας: Την ομάδα που υποστηρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης στο Μουντιάλ δεν τη βρίσκει ανθρώπου νους
- Απ’ τα πρώτα που θα πάρει: Το μέτρο-τομή που ο Τσίπρας θεωρεί ότι θα τον ανεβάσει +2 μονάδες στις δημοσκοπήσεις