«Να είστε έτοιμοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

«Να είστε έτοιμοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Η ελληνοτουρκική κρίση σε πρώτο πλάνο

Η αδιαλλαξία του Ερντογάν και οι σπασμωδικές κινήσεις της τουρκικής πλευράς, ενισχύουν το κλίμα ανησυχίας των τελευταίων ημερών.

Η οδηγία της κυβέρνησης προς τους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων όπως μαθαίνει το instanews είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου. Μόνο έτσι θεωρούν οι άνθρωποί της ότι μπορούμε να το αποφύγουμε.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο Ερντογάν θα τεντώσει και άλλο το σχοινί τις επόμενες μέρες και θα δοκιμάσει τις αντοχές της ελληνικής πλευράς καθώς το ιδανικό σενάριο γι’ αυτόν είναι να οδηγηθούμε σε θερμό επεισόδιο το οποίο θα ‘χει ξεκινήσει από ελληνικό λάθος.

Γι’ αυτό και οι οδηγίες είναι σαφείς. Ετοιμότητα, ψυχραιμία και σύνεση. Δεν πέφτουμε στην παγίδα του Ερντογάν γιατί και το παραμικρό λάθος, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση με αποφάσεις σε διπλωματικό επίπεδο και στη συνέχεια να ανοίξει την κουβέντα για νέα εξοπλιστικά προγράμματα που θα επαναφέρουν την ισορροπία στο Αιγαίο, η οποία διαταράχθηκε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.