Το πρώτο οικονομικό μέτρο της κυβέρνησης για το 2020

Η αξιολόγηση των υπουργών και οι μετεξεταστέοι

Ανάσα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες

Τη µείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 50% αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου 2020, που πληρώνουν περίπου 2 εκατοµµύρια µισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελµατίες και συνταξιούχοι, εξετάζουν -σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews- στο οικονοµικό επιτελείο, θέτοντας τη συγκεκριµένη ρύθµιση στο επίκεντρο της φορολογικής πολιτικής για το νέο έτος.

Βασική προϋπόθεση είναι η εξεύρεση του αναγκαίου δηµοσιονοµικού χώρου µέσα από µια σειρά δράσεων. Καθοριστική για την υλοποίηση του µέτρου θα είναι η πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Εναλλακτικά, η µείωση θα δροµολογηθεί στο δεύτερο εξάµηνο, αφού διαπιστωθούν η καλή πορεία της οικονοµίας και η αύξηση των δηµόσιων εσόδων από τις παρεµβάσεις που δροµολογούνται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύµφωνα µε το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονοµικών, στις αρχές Μαΐου του 2020 θα κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο φορολογικό νοµοσχέδιο, που θα περιλαµβάνει τη µείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη νέα µεσοσταθµική µείωση του ΕΝΦΙΑ µετά την αναπροσαρµογή των αντικειµενικών αξιών όσο και άλλες ρυθµίσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.