Νέα δημοσκόπηση: η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοφιλέστεροι υπουργοί και το ανησυχητικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής

Νέα δημοσκόπηση: η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοφιλέστεροι υπουργοί και το ανησυχητικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής

Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δείχνουν οι τάσεις της MRB.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και διεξήχθη στο διάστημα 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019.

Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Έπονται: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 6,5%.

Η εκτίμηση ψήφου με την πλήρη αναγωγή της πρόθεσης ψήφου στους πολίτες που δήλωσαν κάποια κομματική προτίμηση αλλά και το εύρος των ποσοστών των κομμάτων στον πίνακα που ακολουθεί.

Στην παράσταση νίκης προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν«Αλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της δημοσκόπησης αναμφίβολα είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Ενώ στις προηγούμενες μετρήσεις το μόρφωμα συγκέντρωνε ποσοστό που με το ζόρι άγγιζε το 1% στο συγκεκριμένο γκάλοπ δείχνει ότι δυστυχώς επιστρέφει, φτάνοντας το 2,7%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελαν να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται από τους ερωτηθέντες καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Στην κούρσα για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της MRB δείχνουν πως πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας, τρίτος είναι ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.