Βόμβα υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 λόγω Ερντογάν

Των φρονίμων τα παιδιά…
Βόμβα υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 λόγω Ερντογάν

Η στάση της Τουρκίας και η αδιαλλαξία του Ερντογάν κάνει πολλούς εντός και εκτός κυβέρνησης να σκεφτούν την επόμενη μέρα και τους κινδύνους που αυτή μπορεί να κρύβει.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι διάχυτη η ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί να έρθει από το πουθενά, όσο η ένταση βρίσκεται στα κόκκινα και να φέρει τη χώρα αντιμέτωπη με διλήμματα που δεν θα ήθελε ποτέ να έχει.

Γι’ αυτό οι προτάσεις που γίνονται από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια εξ αυτών είναι και η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Ο «Βηματοδότης» αποκάλυψε ποιος έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση:

Μία πρόταση, την οποία φαίνεται να συμμερίζονται και δύο-τρεις βουλευτές (που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας) την έκανε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης (φωτογραφία). Ποια είναι αυτή;

***

Πρώτον: Υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η στράτευση να συνοδεύεται με κίνητρα, δηλαδή όποιος στρατεύεται στα 18 να κάνει κατά έναν μήνα μειωμένη θητεία. Είναι ένα μέτρο, όπως υπογραμμίζει, που εφαρμόζει η Κύπρος και το Ισραήλ. Αλλά δεν έμεινε σε αυτό…

***

Και αγορά ενός σμήνους F-35

Ζήτησε ένα μέρος των ταμειακών διαθεσίμων που ανέρχονται σε 36 δισ. ευρώ να διατεθεί για την αγορά ενός σμήνους F-35. Εκανε και τους υπολογισμούς, λέγοντας ότι ένα F-35 στοιχίζει 750 εκατ. και τα έξι μαζί με τον οπλισμό τους δεν θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ