Ο Τσίπρας βγάζει εκτός κάδρου κριτικής τον… μελλοντικό σύμμαχο

ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη με άρωμα εκλογών και αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής

Η νέα τακτική του Αλέξη Τσίπρα

Ο μετασχηματισμός του Σύριζα σε μια ευρύτερη προοδευτική παράταξη συνεχίζεται με όχι και τόσο γοργούς ρυθμούς, όμως το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη στραμμένο στο μέλλον.

Ο πρώην πρωθυπουργός όταν μιλάει για συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων το εννοεί και δεν αποκλείει κανέναν. Ούτε τον Γιάνη Βαρουφάκη…

Μπορεί οι σχέσεις των δυο ανδρών να έχουν περάσει από 40 κύματα όμως ο κ. Τσίπρας βλέπει στο πρόσωπο του Γιάνη έναν εν δυνάμει σύμμαχο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Η πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι αργά ή γρήγορα η «επικοινωνιακή φούσκα» (όπως τη χαρακτηρίζει) της Νέας Δημοκρατίας θα σκάσει, γι’ αυτό και ο Σύριζα θα πρέπει να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα.

Ο κ. Τσίπρας στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του παραδέχεται ότι το κόμμα του χρειαζόταν περισσότερα έμπειρα στελέχη όταν ήταν στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και θέλει να φέρει στους κόλπους του Σύριζα πρόσωπα με  ικανότητες και προσωπικότητα, που να ανήκουν στον προοδευτικό κύκλο.

Γι’ αυτό και η εντολή του στα στελέχη του κόμματός του είναι να μην κάνουν επιθέσεις στον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς δεν θέλει να καεί το χαρτί μιας μελλοντικής συνεργασίας τους…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.