80χρονος διοικητής: «Παρακάλεσα τον κ.Μητσοτάκη για τη θέση και δέχθηκε»

80χρονος διοικητής: «Παρακάλεσα τον κ.Μητσοτάκη για τη θέση και δέχθηκε»

Απίστευτο ρεσιτάλ ειλικρίνειας και... άγνοιας κινδύνου από τον Κωνσταντίνο Πατέρα, τον 80χρονο που παραιτήθηκε από διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις εθνικές εκλογές και για τον τρόπο που πήρε τη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας, αλλά και την παραίτησή μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν επρόκειτο για συναλλαγή, ο ίδιος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και τόνισε ότι απλώς παρακάλεσε τον πρωθυπουργό για τη θέση με αντάλλαγμα την στήριξη που θα παρείχε στη ΝΔ εν όψει των εκλογών.

«Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα.

Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘’θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού  θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’.

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα».

Ο κ. Πατέρας, ισχυρίστηκε αρχικά πως ο κ. Μητσοτάκης δεν διαφώνησε με την πρότασή του και στη συνέχεια πως συμφώνησε. Στη συνέχεια όπως τόνισε, έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικίακο περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», είπε και πρόσθεσε ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Ο κ. Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.