Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών – Έτσι έκλεψαν κοσμήματα αξίας ενός δισεκατομμυρίου

Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών - Έτσι έκλεψαν κοσμήματα αξίας ενός δισεκατομμυρίου

Κοσμήματα του 18ου αιώνα αξίας ενδεχομένως 1 δισ. εκλάπησαν στο κέντρο της Δρέσδης όταν οι αρχές ανακάλυψαν ότι έχει γίνει ληστεία στο μουσείο «Πράσινος Θόλος».

Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο της Δρέσδης μέσα από μια μικροσκοπική τρύπα που άνοιξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 25/11/2019 αφού πρώτα έκοψαν το ρεύμα για να μπορέσουν ανενόχλητοι να κάνουν την δουλειά τους… Όπως είπαν δημοσιογράφοι που είδαν το σημείο από το οποίο μπήκαν οι ληστές μέσα στο μουσείο η τρύπα ήταν τόσο μικρή όσο ένα κεφάλι.

Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το Μουσείο, εκλάπησαν τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια ανεκτίμητης αξίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν. Τα κοσμήματα περιλαμβάνονταν στα εκθέματα του μουσείου Grunes Gewolbe (Πράσινος Θόλος), το οποίο βρίσκεται μέσα σ’ ένα κάστρο της πόλης και φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές θησαυρών στην Ευρώπη.

Λίγο πριν από την κλοπή, πυρκαγιά είχε καταστρέψει κοντά στο μουσείο έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος συναγερμού.

Αν, όπως υποστηρίζει η Bild, η λεία της ληστείας φτάνει το 1 δις ευρώ, τότε είναι η μεγαλύτερη ληστεία έργων τέχνης στην ιστορία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.