Πρόωρες εκλογές: Το σχέδιο Μητσοτάκη για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Πρόωρες εκλογές: Το σχέδιο Μητσοτάκη για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Κωδικός «Κάψε την απλή αναλογική»

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το 2020 που σύμφωνα με δημοσιεύματα εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του με πολίτες.

Αν ισχύει, σημείωσε, «γίνεται γιατί έχουν επίγνωση ότι έχουν κατασκευάσει μία επικοινωνιακή φούσκα». Και προειδοποίησε ότι σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγήσει σε «δεξιά παρένθεση».

Ποιο είναι όμως το σενάριο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Τσίπρας; Πρόκειται για το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να… κάψει την απλή αναλογική και να εδραιώσει την κυριαρχία του.

Σύμφωνα με αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκμεταλλευτεί τη δυναμική που έχει η κυβέρνησή του παίρνοντας μια σειρά μέτρων «κοινής λογικής», με μηδαμινό δημοσιονομικό κόστος (όπως η κατάργηση του ασύλου και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου).

Αν μάλιστα επιτευχθεί και ο στόχος της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για νέες φοροελαφρύνσεις που θα ανοίξουν και άλλο την ψαλίδα από τον Σύριζα (στη ΝΔ πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει πάνω από 15 μονάδες).

Με το ΚΙΝΑΛ αδύναμο να αντιδράσει και τον Σύριζα παραδομένο στις εσωκομματικές έριδες που θα φέρει η διαφορά των δυο κομμάτων, θα είναι η ιδανική στιγμή για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο.

Πρόωρες εκλογές στη διετία για να καεί η απλή αναλογική και στη συνέχεια νέες εκλογές με τον εκλογικό νόμο που θα έχει ψηφίσει νωρίτερα το Μαξίμου.

Η νίκη θα είναι δεδομένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανίσχυρος και εντός και εκτός κόμματος για να εφαρμόσει την πολιτική του για τα επόμενα 4 χρόνια, χωρίς βαρίδια και εμπόδια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.