Δικαστική απόφαση – σταθμός κατά της Ryanair για τις χειραποσκευές

Δικαστική απόφαση - σταθμός κατά της Ryanair για τις χειραποσκευές

Ισπανικό δικαστήριο έκρινε καταχρηστική την έξτρα χρέωση της Ryanair στη χειραποσκευή δικαιώνοντας επιβάτη.

Η απόφαση προέκυψε κατόπιν καταγγελίας επιβάτη για την τιμολογιακή πολιτική της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, η οποία χρεώνει επιπλέον τους επιβάτες της για οτιδήποτε παραπάνω παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα εκτός από μία χειραποσκευή.

«Αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει την πολιτική των αποσκευών της Ryanair, καθώς είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρερμήνευσε την εμπορική ελευθερία μας να καθορίζουμε το μέγεθος των χειραποσκευών που εισέρχονται στην καμπίνα» απάντησε η Ryanair.

Όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να αγνοήσει την απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου ή να ασκήσει έφεση, η Ryanair αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η επιβάτιδα, που ταξίδευε από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες, προσέφυγε στο δικαστήριο αφού το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας την ανάγκασε να πληρώσει 20 ευρώ για να πάρει μαζί της μια αποσκευή 10 κιλών στο αεροπλάνο.

Το δικαστήριο διέταξε την Ryanair να επιστρέψει τα 20 ευρώ συν τόκο. Ο δικαστής έκρινε πως η χειραποσκευή, από πλευράς μεγέθους και βάρους, μπορούσε εύκολα να μεταφερθεί στην καμπίνα, επικαλούμενος έναν ισπανικό κανονισμό που επιτρέπει στους επιβάτες να παίρνουν στην καμπίνα χειραποσκευές χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.