Μαύρο βαν αναστάτωσε την πολιτική σκηνή της Κύπρου

Μαύρο βαν αναστάτωσε την πολιτική σκηνή της Κύπρου

Ψάχνονται ακόμα...

Μυστήριο με πολιτικές αναταράξεις προκάλεσε κατασκοπευτικό βαν που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Λάρνακας, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ». Το θέμα πήρε διαστάσεις που έφτασαν ως τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, όταν κάποιοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία.

Ο Κύπριος Πρόεδρος συγκάλεσε σύσκεψη με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας. Το μυστήριο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, αποκάλυψε ότι το βαν ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Κύπρο.

Τόνισε ότι το θέμα διερευνάται από την Αστυνομία, ωστόσο ο ντόρος που δημιουργήθηκε έκανε πολλά πολιτικά κόμματα να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη υπόθεση. Κάποιοι ερεύνησαν την κατασκευάστρια εταιρεία και διαπίστωσαν ότι το βαν είχε ειδικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό τρομοκρατών.

Την ίδια ώρα η ταυτότητα του Ισραηλινού επιχειρηματία παραμένει άγνωστη, το βαν με εξοπλισμό 9 εκατ. δολαρίων έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία και εξετάζεται από ειδικούς, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.