Έβγαλαν… μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν από το συνέδριο

Έβγαλαν... μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν από το συνέδριο

Ανάβουν τα... αίματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Η τελευταία αφορμή για να βγουν… μαχαίρια δόθηκε από την πρωτοβουλία του Παύλου Γερουλάνου να θέσει στη δημοσιότητα ψήφισμα ενός δημοκρατικού συνεδρίου με εκλεγμένους συνέδρους στις αρχές του 2020, καταγγέλλοντας την διαδικασία που ακολουθείται τώρα ως «παρωδία».

Στόχος, μάλιστα, είναι να συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε το ψήφισμα να κατατεθεί προς έγκριση στο συνέδριο. Με αυτό ζητείται να συζητηθούν μέσα στο 2020 και να αποφασιστούν η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής, οι θέσεις και οι προτάσεις του για την ελληνική κοινωνία αλλά και οποιαδήποτε καταστατική αλλαγή.

Σημειώνεται, επίσης πως αρκετοί ήταν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την επίσπευση της διαδικασίας, τη στιγμή που δεν προηγήθηκε προσυνεδριακός διάλογος, ούτε εκλογή συνέδρων, ενώ κριτική ασκείται και για το γεγονός πως το συνέδριο θα κρατήσει ακριβώς 24 ώρες αφού ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου στις 5μμ και ολοκληρώνεται στις 6μμ της Κυριακής.

Η πρόταση πάντως της Φώφης Γεννηματά είχε εγκριθεί από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με την αλλαγή που θα επιφέρει το συνέδριο να αφορά στο καταστατικό του κόμματος, ώστε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Όλα τα άλλα είναι δυαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά» είχε πει χαρακτηριστικά.

Εφόσον οι προτάσεις της κυρίας Γεννηματά περάσουν στο συνέδριο, η θητεία της πρόκειται να παραταθεί μέχρι το 2021, οπότε και προβλέπεται νέα εκλογή αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.