Μητσοτάκης: Ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη- Ξέρω ποιοι απ’ το ΠΑΣΟΚ ήταν ανακατεμένοι

Μητσοτάκης: Ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη- Ξέρω ποιοι απ' το ΠΑΣΟΚ ήταν ανακατεμένοι

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που σίγουρα θα συζητηθεί παρουσίασε σήμερα ο Βασίλης Σκουρής μέσα από τη στήλη του «Παιχνίδια Εξουσίας» στο News247.

Πρόκειται για την εκτίμηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη 17 Νοέμβρη έτσι όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος στον Αλέξη Παπαχελά:

«Είμαι 100% πεπεισμένος ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη υπήρξε το σκληρό ΠΑΣΟΚ στην πρώτη φάση. Δεν έχω καμία αμφιβολία επ’ αυτού” αφηγείται στον Αλέξη Παπαχελά, όπως αναφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια -τόμος Β: 1974-2016” που κυκλοφόρησε την περασμένη Δευτέρα από τις εκδόσεις “Παπαδόπουλος”.

“Ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Πιθανώς και γι’ αυτό δεν είμαι βέβαιος, να είχε απλώς ανεχθεί, χωρίς να θέλει να πολυξέρει τι γίνεται” αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: “Δεν θα με εξέπληττε να το ήξερε. Ο Ανδρέας ήταν άξιος για όλα.

Εγώ αυτό το θέμα το έχω αφήσει να περάσει, ούτε με απασχόλησε. Λογικό δεν θα ήταν να δω ποιος επιχείρησε να μας τινάξει στον αέρα; Τουλάχιστον στην Κατεχάκη να κάνω έρευνα; Δεν έκανα, δεν έκανα ποτέ έρευνα. Δεν ωφελεί. Ορισμένα πράγματα πρέπει η λήθη να τα σκεπάζει. Εγώ είχα και πληροφορίες βέβαια, είχα και πολλές πληροφορίες. Και ξέρω και ποιοι από το ΠΑΣΟΚ ήταν ανακατεμένοι.

Το έχω πει και δημόσια αυτό που σου λέω τώρα. Έχω πει: ¨Εντάξει, καταλαβαίνω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει παραπέρα, άμα θα ‘ρθουμε εμείς θα πάμε παραπέρα¨. Ε, δεν πήγαμε ούτε εμείς. Ποιος έψαξε για να βρει; Και δεν ξέρω κιόλας αν αξίζει τον κόπο να ψάξουμε. Τι θα ωφελήσει;”

Από την άλλη πλευρά δεν υιοθετεί τη θεωρία, που συζητήθηκε ευρύτερα επειδή την εξέφρασε σε κατάθεσή του ο Μίκης Θεοδωράκης, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν δίπλα στη “17 Νοέμβρη”.

“Ο Ανδρέας δεν ήταν ο αρχηγός της ¨17 Νοέμβρη¨. Ο Ανδρέας πιθανώς, και για αυτό δεν είμαι βέβαιος, να είχε απλώς ανεχθεί, χωρίς να θέλει να πολυ-ξέρει τι γίνεται. Για τον Ανδρέα δεν το ξέρω, δεν έχω γνώμη για τον Ανδρέα. Δεν θα με εξέπληττε να το ήξερε. Γιατί ο Ανδρέας ήταν άξιος για όλα στη δική μου την εκτίμηση. Αλλά, δεν το ξέρω και δεν το λέω. Αλλά είμαι 100% πεπεισμένος ότι πίσω από τη ¨17 Νοέμβρη¨ υπήρξε το σκληρό ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη φάση. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία επ’ αυτού»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.