Το πολιτικό κόστος της απόσυρσης της διάταξης περί βλασφημίας με απόφαση Μητσοτάκη

Το πολιτικό κόστος της απόσυρσης της διάταξης περί βλασφημίας με απόφαση Μητσοτάκη

Η δύσκολη απόφαση του πρωθυπουργού…

Αναμφισβήτητα πρόκειται για αυτογκόλ επικών διαστάσεων. Την ώρα που γίνονται μια σειρά σωστών αλλαγών στον ποινικό κώδικα η κοινή γνώμη ασχολείται με την επιστροφή μιας αναχρονιστικής διάταξης.

Η άμεση απόσυρσή της βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δείχνει τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που αφουγκράζεται τις αντιδράσεις του κόσμου.

Κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να ισχυριστεί (πιο πειστικά ίσως) ότι ένα κόμμα δεν γίνεται να κυβερνάει παρέα με τα social media και να αλλάζει την πολιτική του ανάλογα με τα like που παίρνει κάθε απόφαση.

Το  σίγουρο λοιπόν είναι ότι πρόκειται για μέγα σφάλμα το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Και αυτό το γνωρίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Λόγω των ερασιτεχνικών χειρισμών που έγιναν θα έπρεπε να διαλέξει ποιο ακροατήριο θα δυσαρεστήσει.

Το φιλελεύθερο κομμάτι του κόμματος του που πολύ ορθά έλεγε ότι φιλελευθερισμός και επαναφορά της διάταξης περί βλασφημίας δεν συνάδουν ή την εκκλησία που θα αντιδρούσε σε μια ενδεχόμενη απόσυρση της διάταξης;

Ο πρωθυπουργός διάλεξε τον δρόμο της λογικής και έτσι έστω και την τελευταία στιγμή διορθώθηκε ένα μεγάλο πολιτικό σφάλμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.