Η πολύ δύσκολη στιγμή του Τσίπρα με την Περιστέρα

Η πολύ δύσκολη στιγμή του Τσίπρα με την Περιστέρα

Την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Όσο περνάει ο καιρός και απομακρυνόμαστε απ’ τα γεγονότα, όλο και περισσότερες πληροφορίες από το δραματικό παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων Τσίπρα- Ευρωπαίων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το αν έχουν βάση ή όχι είναι κάτι που αξιολογείται, το σίγουρο όμως είναι ότι παρουσιάζουν το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο τότε πρωθυπουργός.

Μια κατάσταση πρωτόγνωρη, με ασφυκτική πίεση απ’ όλες τις πλευρές και ελάχιστα περιθώρια λάθους.

Ο «Βηματοδότης» παρουσίασε σήμερα και μια άλλη διάσταση των γεγονότων… πιο lifestyle. Πιο συγκεκριμένα εκτός από το κόμμα και την κοινωνία, υπήρχε και τρίτος πόλος που πίεζε τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη»:

Και φθάνουμε στη νύχτα των εκλογών. Ενας εκ των εμπίστων του δήλωσε στον Γάλλο δημοσιογράφο Φαμπιάν Περιέ (που έγραψε το βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας, μια ελληνική ιστορία»): «Κανείς τους (σ.σ.: στον ΣΥΡΙΖΑ) δεν περίμενε τόσο μεγάλη πτώση. Οι άνθρωποι του προέδρου δεν ήθελαν να πιστέψουν τα αποτελέσματα των exit polls. Κατά τη γνώμη τους, τα στοιχεία έκαναν λάθος».

***

Μπρος τρόικα και πίσω… Περιστέρα

 Ο Γάλλος δημοσιογράφος περιγράφει και ένα άλλο περιστατικό (λίγο-πολύ είναι γνωστό) – γιατί ο Τσίπρας υπέγραψε νέο μνημόνιο: Το περιοδικό «Le Canard enchaine» αποκάλυψε κάτι που κατά τη φημολογία είχε πει εμπιστευτικά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ στον Φρανσουά Ολάντ:

«Με πληροφόρησε ότι εάν έκανε πολλές υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της τρόικας δεν κινδύνευε να απολέσει μόνο τη στήριξη από το κόμμα του, αλλά και να χάσει τη σύντροφο της ζωής του, η οποία είναι σφόδρα μαχητική και πολύ πιο αριστερή από τον ίδιο…».

Το ότι η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα είναι πιο αριστερή από τον κ. Τσίπρα, είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους Συριζαίους».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.