Το φάουλ του Κυρανάκη

Το φάουλ του Κυρανάκη

Τι λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Από χθες, το θέμα συζήτησης σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία είναι η αντιπαράθεση Γιαννούλη- Κυρανάκη στη Βουλή για τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ έξω απ’ τα hot spot των προσφύγων.

Πέραν των υπερβολών Γιαννούλη για μια πράξη που είναι μεν… κάφρικη, αλλά όχι ποινικά κολάσιμη, η απάντηση Κυρανάκη θεωρήθηκε από πολλούς εντός ΝΔ, ως καραμπινάτο φάουλ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η παρέμβαση Κυρανάκη ουσιαστικά έστρεψε τα φώτα από τις υπερβολές Γιαννούλη και έφερε σε πρώτο πλάνο τη στάση της ΝΔ απέναντι στο θέμα.

Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι η επίσημη θέση του κόμματος ότι είναι εντελώς φυσιολογικό να στήνεις πάρτι επί τούτου, έξω από τα hot spot μόνο και μόνο για να προκαλέσεις.

Και αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ακραίας ρητορικής από στέλεχος του κόμματος. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα τον τελευταίο καιρό, που έχουν πλέον ανοίξει τη συζήτηση για το αν ένα σκληρό δεξιό αφήγημα στο οποίο επιμένουν κάποιοι, λόγω προσωπικής στρατηγικής, ευνοεί ένα κόμμα που το ενδιαφέρει πρωτίστως το άνοιγμα στο κέντρο.

Η συζήτηση θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς υπάρχουν 2 διαφορετικές τάσεις εντός κόμματος. Οι οποίες αργά ή γρήγορα θα συγκρουστούν…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.