Τέλος οι πορείες στο κέντρο που κλείνουν την κυκλοφορία

Τέλος οι πορείες στο κέντρο που κλείνουν την κυκλοφορία

Τι αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πριν τις εκλογές οι άνθρωποι της ΝΔ είχαν τοποθετηθεί με σαφήνεια  λέγοντας ότι όταν έρθουν στην εξουσία θα πάρουν μια σειρά μέτρων για τις πορείες που παραλύουν το κέντρο της Αθήνας. Και αυτό είναι έτοιμοι να κάνουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, δεν είναι λίγες οι φορές που το ζήτημα έχει τεθεί στον “πρωινό καφέ” του Μεγάρου Μαξίμου, με τον κ. Μητσοτάκη να σημειώνει, απευθυνόμενος στους στενούς του συνεργάτες, ότι “είναι απαράδεκτο λίγες εκατοντάδες άτομα να ταλαιπωρούν μία ολόκληρη πόλη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να εξετάσει διάφορα εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης του προβλήματος ανάλογα με τον όγκο των διαδηλώσεων.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται, σε μικρές πορείες είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μια λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να μην κλείνουν ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι, όπως παραδοσιακά συμβαίνει μέχρι τώρα.

Οι ακόμη μικρότερες πορείες, προστίθεται, μπορούν να πραγματοποιούνται στο πεζοδρόμιο, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Επίσης, εναλλακτικά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις. 

Ειδικότερα, μπορεί να είναι συγκεκριμένη η διαδρομή της πορείας, ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων από την Αστυνομία, ή να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, όπως για παράδειγμα το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.