Ποιες σειρές του Mega μπορούν να παίξουν και ποιες όχι

Ποιες σειρές του Mega μπορούν να παίξουν και ποιες όχι

Τι συμβαίνει με τις σειρές στο νέο κανάλι

«Πράσινο φως» για την προβολή σειρών που μεταδίδονταν το τελευταίο διάστημα λειτουργίας του παλαιού Mega φαίνεται πως υπάρχει και για το καινούργιο και μάλιστα άμεσα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του «Έθνους» πηγές που έχουν γνώση του σύνθετου παζλ που λέγεται «ταινιοθήκη Mega» και η οποία από το μεσημέρι της Παρασκευής ανήκει μαζί με το σήμα και τον ιστότοπο του σταθμού (megatv.com) στην εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι πριν τον πλειστηριασμό οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση σε ένα virtual room (εικονικός ψηφιακός χώρος) στο οποίο υπήρχε αναλυτικά ο κατάλογος της ταινιοθήκης του Mega. Και βέβαια οι σειρές που προβλήθηκαν από τον σταθμό αλλά και το καθεστώς των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Σε κάθε βέβαια περίπτωση πριν την επαναπροβολή τους πρέπει να υπάρξει σχετική συννενόηση με τους δημιουργούς. Για κάποιες λοιπόν από αυτές τις σειρές τα πράγματα είναι πιο απλά για άλλες πιο σύνθετα. Για παράδειγμα «Τρεις Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν» μπορούν να επαναπροβληθούν μόνο μετά την συγκατάθεση των Ρέππα – Παπαθανασίου όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Μιχάλης Ρέππας τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Tv Εθνος».

Άλλες σειρές που βασίζονται σε ξένα format έχουν ιδιαίτερο καθεστώς. Για παράδειγμα η παλιά καθημερινή σειρά του Mega «Απαγορευμένη Αγάπη» μια από τις μακροβιότερες του καναλιού (1998 – 2006) που βασίζεται στο γερμανικό format Verbotene Liebe. Η μόνη απόπειρα επανάληψης της σειράς έγινε τον Μάϊο του 2018 και επειδή υπήρξε εμπλοκή με την μητρική εταιρία παραγωγής η προβολή διακόπηκε λίγες μέρες μετά, στο 6ο επεισόδιο.

Ζητήματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα της ταινιοθήκης θα εξεταστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.