Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος και η κυβίστηση

Η κρίσιμη απόφαση του Κυριάκου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος και η κυβίστηση

Όσο πλησιάζουν οι μέρες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να πάρει την κρίσιμη απόφαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο μεγαλώνει η εσωκομματική πίεση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει κοινό σημείο πλεύσης με το καραμανλικό μπλοκ για το όνομα του εκλεκτού, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο φίλα προσκείμενο στον Αντώνη Σαμαρά στρατόπεδο.

Μάλιστα το antinews, το οποίο θεωρείται ιστοσελίδα επιρροής Σαμαρά με ένα αιχμηρό άρθρο κάνει λόγο για «κωλoτούμπα» σε περίπτωση που προταθεί ξανά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά το επίμαχο σημείο του άρθρου:

“Κωλοτούμπα και για τον Πρόεδρο;”

Με αφορμή την ηχηρή επανεμφάνιση του Κ. Καραμανλή, τα σενάρια για επανεκλογή του Π. Παυλόπουλου εντάθηκαν.

Καλά γνωρίζοντες το γαλάζιο εσωκομματικό παρασκήνιο επισημαίνουν ότι η ουσία στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν στην έμμεση αναφορά του περί κλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών που ενδεχομένως να έχουν δυσάρεστη έκβαση για τη χώρα μας.

Αλλά στο γεγονός ότι επέλεξε να πει τα παραπάνω παρουσία του Π. Παυλόπουλου, του οποίου φυσικά έπλεξε το εγκώμιο για την στάση του στα εθνικά θέματα. Ενέργεια που ερμηνεύεται ως πίεση προς τον Μητσοτάκη για την επανεκλογή του.

Δεν ξέρουμε αν τελικά θα ενδώσει στις πιέσεις ο Κυριάκος. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα του. Τι θα πει άραγε στους πολίτες όταν θα έχει προτείνει την επανεκλογή ενός Προέδρου που δεν ψήφισε;

Κι ας πούμε ότι κόσμος θα δείξει κατανόηση λόγω της «αναγκαίας» συναίνεσης. Είναι σίγουρος ότι θα δείξουν ανάλογη κατανόηση και όλοι οι βουλευτές του, ειδικότερα οι σαμαρικοί; Καλό είναι λοιπόν, προτού ενδώσει στις καραμανλικές πιέσεις να σκεφτεί και τον αντίκτυπο που θα έχει η συγκεκριμένη πράξη.

Γιατί τι να την κάνεις την συναίνεση αν έχεις ρίξει μπουρλότο στο κόμμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ