Πήρε το σήμα και την ταινιοθήκη του MEGA ο Μαρινάκης

«Μαύρο» στο Mega και από τη Νοva

Mega-λο deal.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πλούσια ταινιοθήκη του MEGA κατέληξε όπως… οτιδήποτε το τελευταίο διάστημα, στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και της εταιρίας Alter Ego. Η προσφορά έφτασε τα 34 εκατομμύρια ευρώ!

Ακόμη ένα σπουδαίο deal για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η… περιβόητη ταινιοθήκη του Mega κατέληξε -κι εκείνη- στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την ALTER EGO να καταβάλει το ποσό των 34 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την ταινιοθήκη, η εταιρεία του γνωστού εφοπλιστή έκανε δικό της και το σήμερα του «Μεγάλου καναλιού». Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη προσφορά ήταν από μία κυπριακή εταιρεία που έδινε 33 εκατ. ευρώ.

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων). Τα σήματα αφορούν τόσο το ίδιο το κανάλι και τις λειτουργίες του, όσο και διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα μεταβιβάστηκε ο διαδικτυακός ιστότοπος MEGATV.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του Mega έγινε λίγες μέρες αφού συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που έπεσε “μαύρο” στο Μεγάλο Κανάλι, τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό πανελλήνιας εμβέλειας που λειτούργησε στην χώρα μας και που έγραψε ιστορία στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο.

Πλέον, το μεγάλο αγκάθι στο ζήτημα της ταινιοθήκης είναι αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η διαδικασία καθυστέρησε αρκετά από τη στιγμή που η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real έχουν επισυναφθεί σκαναρισμένες σχεδόν 4000 συμβάσεις με δημιουργούς που δηλώνουν αν επιτρέπουν ή όχι την παραχώρηση του υλικού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού είναι σαν να αγοράζει κάτι και δεν ξέρεις αν θα έχεις το δικαίωμα να το μεταδώσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.