Δεύτερο φάουλ Βορίδη…

Οι δυο τάσεις στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ

Στο τρίτο καίγεται;

Είναι κοινό μυστικό ότι οι εσωκομματικές ισορροπίες σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα εύθραυστες.

Είναι γνωστό επίσης ότι αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος διάσπασης της παράταξης τότε το  1/3 τουλάχιστον του υπουργικού συμβουλίου δεν θα ήταν στη θέση του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επέλεγε (με μεγάλη ευχαρίστηση) τεχνοκράτες στη θέση τους.

Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία και αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο πρωθυπουργός, ο οποίος καλείται να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, χωρίς να παρεκκλίνει όμως από τις αρχές που θέλει να έχει η κυβέρνησή του.

Η καμπάνα όπως θα έχετε καταλάβει χτυπάει για τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μετά τις γνωστές δηλώσεις του που προκάλεσαν τη δικαιολογημένη οργή (και) του Στέλιου Κυμπουρόπουλου φλερτάρει με την πρώτη κίτρινη κάρτα.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το… σκληροπυρηνικό δεξιό μπλοκ του (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Και οι τρεις δεν έχουν υπακούσει στην οδηγία του και έχουν από μια κίτρινη. Αν αυτή θα γίνει κόκκινη ή όχι θα εξαρτηθεί από τους ίδιους και τη μελλοντική τους συμπεριφορά.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «όλοι κρίνονται» το εννοεί…   

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.