«Βηματοδότης» κατά Πέτσα και κυβέρνησης

Ο στρατηγός της Νέας Δημοκρατίας που νίκησε τον Τσίπρα

Πυρά από παντού…

Σίγουρα ελάχιστοι θα περίμεναν ότι το «Βήμα» που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της κυβέρνησης θα της ασκούσε τόσο σκληρή κριτική.

Έτσι, μετά την «Καθημερινή» και η ιστορική εφημερίδα, μέσα απ’ τον «Βηματοδότη» καυτηρίασε την κίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σχετικά με τη διάταξη που πέρασε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του Τύπου ανεξάρτητα αν έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα αλλά και πληρώνουν ή όχι τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο «Βηματοδότης»: «Εξέπληξε αρνητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας με την τροποποίηση που επέβαλε στο καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων.

Με απόφασή του θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση ακόμη και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ακόμη και εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους.

Η προηγούμενη ρύθμιση των κ.κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου απαιτούσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και διευκρίνιζε ότι εάν οφείλονταν ποσά σε εργαζομένους, η ενίσχυση θα κατευθυνόταν σε αυτούς.

Προφανώς η χωρίς καμία υποχρέωση ενίσχυση έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένους εκδότες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της νομιμότητας, για να μην πούμε ότι πρόκειται για εκδότες λαθρόβιου Τύπου, κάτι που αν μη τι άλλο στρεβλώνει την αγορά και θίγει εκείνους οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις στο κράτος και στα Ταμεία»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.