Τελειώνει τον Γιάννη Στουρνάρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι 5 άνθρωποι του προέδρου

Μια εξέλιξη που λίγοι περίμεναν

Μετά την αλλαγή σκυτάλης στη κυβέρνηση όλοι πίστεψαν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι πλέον πανίσχυρος. Είναι γνωστή άλλωστε η κόντρα του με τα στελέχη του Σύριζα και η ανακούφιση που ένιωσε με την αλλαγή της κυβέρνησης.

Ο κ. Στουρνάρας δεν έχει αρνηθεί ποτέ ότι δυσκολευόταν να συνεργαστεί με τους…μαθητευόμενους  μάγους του Σύριζα γι’ αυτό  και οι σχέσεις τους ήταν κάτι παραπάνω από κακές.

Εκείνο που ελάχιστοι περίμεναν είναι ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν θα συνεχίσει στη θέση του και μάλιστα με απόφαση Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Στάθη Σχινά στο Documento η θητεία του κ. Στουρνάρα ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες (Μάρτιο του 2020) και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης στρέφεται σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Γκίκας Χαρδούβελης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο, καθώς πρόκειται για μια κίνηση- έκπληξη του πρωθυπουργού που αιφνιδίασε ακόμα και τους συνεργάτες του.

Τι ακριβώς έχει συμβεί και τι χρεώνει στον κ. Στουρνάρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ακόμα γνωστό καθώς ό,τι ακούγεται μέχρι στιγμής κινείται στη σφαίρα της φημολογίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.