Κι όμως, υπάρχει κοινή πλεύση για ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25…

Κι όμως, υπάρχει κοινή πλεύση για ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25...

Τι τους χωρίζει όμως.

Υπάρχουν εμπόδια, υπάρχουν και κοινά σημεία. Αυτά λένε οι… γνώστες για τη δημιουργία της νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που βρίσκει συνεχώς μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη που χαράσσουν τη στρατηγική να συνειδητοποιούν πως δεν είναι οι μόνοι διεκδικητές. Παρά το 31,5% που απέσπασε το κόμμα στις 7 Ιουλίου και του δίνει την ηγεμονία στο χώρο της αντιπολίτευσης, στην Κουμουνδούρου είναι σε μια συνεχή εγρήγορση και αρνούνται να μοιράσουν οτιδήποτε στον χώρο της Αριστεράς με το ΜέΡΑ25.

Ωστόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να έχει τη μεγάλη δημοσιότητα, η οποία ανέβηκε κι άλλη με την ταινία του Κώστα Γαβρά, που στηρίζεται στο βιβλίο του. Με ποσοστό 3,44% στις τελευταίες εκλογές και 194.233 ψήφους ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έδειξε πως έχει ένα πιστό κοινό που τον ακολουθεί από το 2015.

Κι ακριβώς αυτό, το καλοκαίρι του 2015 και το δημοψήφισμα, συνεχίζει να χωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα από τον Βαρουφάκη, όπως και τα σχόλια (έκτοτε) για τον Βαρουφάκη από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και ο Τσίπρας ετοιμάζει… απαντήσεις για τις κατηγορίες «του τότε», λένε με βιβλίο.

Καλά όλα αυτά ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν με προσοχή τον ελιγμό που έκανε ο Βαρουφάκης στο θέμα της ψήφου των αποδήμων αφήνοντας ανοιχτό να υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης με ορισμένες αλλαγές. Ο κοινός βηματισμός που επιχειρεί να κάνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΜέΡΑ25, αλλα και με το ΚΚΕ δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση το κόμμα να απομονωθεί…

Τι θα τους ενώσει, άραγε, ξανά;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.