Βρήκε… δουλειά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Βρήκε… δουλειά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Επιστρέφει στα έδρανα

Επανεμφάνιση έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες στα έδρανα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας την πρώτη του διάλεξη την προσεχή Τρίτη (22/10). Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κηρύξει την έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου, με πανηγυρικό τόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη διάλεξη θα δοθεί στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, και όχι σε κάποιο αμφιθέατρο, ενώ θα προσκληθούν τα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών να την παρακολουθήσουν. Το μάθημα που θα διδάξει είναι Συνταγματικό Δίκαιο και εντάσσεται στο α’ χειμερινό εξάμηνο.

Μία μέρα νωρίτερα ο Βενιζέλος θα κάνει μάθημα σε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, έκανε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ, η οποία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου, οπότε αποφασίστηκε η «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή».

Ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.