Τα σαντουιτσάκια του λαϊκισμού ή της ουσίας;

Πρώτη ανοιχτή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μια απόφαση του πρωθυπουργού που συζητήθηκε

Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δικαίως και αδίκως κατηγορηθεί για πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της.

Ένα από εκείνα τα… μικρά που τα Μέσα φρόντισαν να μεγεθύνουν για ευνόητους λόγους ήταν τα έξοδα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Και πιο συγκεκριμένα το μενού που απολάμβαναν οι επιβάτες του και το κόστος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη λοιπόν με μια απόφαση που κάποιοι χαρακτηρίζουν «κίνηση εντυπώσεων και φτηνού λαϊκισμού» και κάποιοι άλλοι «ουσίας, που δίνει το καλό παράδειγμα» έκοψε τα γεύματα.

Ο «Βηματοδότης» αποκάλυψε τι (δεν) θα τρώνε πλέον οι επιβάτες και οι υψηλοί προσκεκλημένοι τους στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος:

Κομμένα τα γκουρμέ γεύματα (που περιλάμβαναν τέσσερα είδη πρωινού, ψάρια φιλέτα κ.τ.λ.) που σερβίρονταν στο πρόσφατο παρελθόν στα πρωθυπουργικά αεροπλάνα.

Με εντολή του Πρωθυπουργού θα σερβίρονται (όσο μακρινό κι αν είναι το ταξίδι) μόνον σαντουιτσάκια, με τυρί, γαλοπούλα και λίγο μαρούλι (για να «γλιστράει» το σάντουιτς) και τίποτε άλλο.

Εμαθα επίσης ότι υπήρχε και συμβόλαιο για τα γεύματα στα πρωθυπουργικά αεροπλάνα με γνωστή εταιρεία Catering. Ο λογαριασμός, λοιπόν, ήταν 60.000 ευρώ τον χρόνο. Επί τέσσερα χρόνια που διαρκούσε η σύμβαση μας κάνουν 240.000. ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.