Από τη… NASA στο Μαξίμου

Από τη… NASA στο Μαξίμου

Ο Στηβ Βρανάκης ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού

Επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer, επισήμως) στην προεδρία της κυβέρνησης, ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Στηβ Βρανάκης.

Πρόκειται για Έλληνα του εξωτερικού με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκαταλείπει προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.

Ο Βρανάκης θα συμβάλει συμβουλευτικά στο re- branding της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece καθώς και στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

Ο Βρανάκης είναι βραβευμένος για τις δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Hνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες «New York Times», «Telegraph», «Wall Street Journal», και «Huffington Post».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.