Παναγιώτης Ραφαήλ: Ο λόγος που ο Κικίλιας είπε δεύτερο όχι στη θεραπεία του μικρού

Παναγιώτης Ραφαήλ: Ο λόγος που ο Κικίλιας είπε δεύτερο όχι στη θεραπεία του μικρού

Ποια είναι η αλήθεια

Η ιστορία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Χιλιάδες συμπολίτες μας προσπαθούν και έχουν καταφέρει σχεδόν να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη θεραπεία του μικρού.

Πολλά έχουν ακουστεί και ακόμα περισσότερα έχουν γραφτεί για τη στάση της πολιτείας και πιο συγκεκριμένα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για το θέμα.

Γιατί δηλαδή δεν αναλαμβάνει το κράτος τα έξοδα για τη θεραπεία του μικρού, όπως είχε συμβεί με την Κύπρο σε αντίστοιχη περίπτωση. Το instanews ρώτησε και έμαθε τι λέει η πλευρά του υπουργού.

Ο κ. Κικίλιας λοιπόν όπως είπε και στους γονείς του μικρού, ως απλός πολίτης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συγκεντρωθεί το ποσό για τον Παναγιώτη Ραφαήλ.

Ως υπουργός όμως δεν μπορεί όπως λέει να δώσει το πράσινο φως καθώς ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να το κάνει αν δεν έχει την έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Το Α.Υ.Σ. θα μπορούσε να δώσει θετική εισήγηση και να λύσει τα χέρια του υπουργού αν υπήρχαν στοιχεία για μακροχρόνια οφέλη του παιδιού από τη θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο.

Επειδή όμως το φάρμακο είναι καινούριο (κυκλοφορεί εδώ και 3 μήνες) τέτοια στοιχεία δεν μπορούν να υπάρχουν με αποτέλεσμα το Α.Υ.Σ. να μην μπορεί να πάρει την ευθύνη και να δώσει το πράσινο φως όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για ιατρικούς. Καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι το φάρμακο θα ωφελήσει τον μικρό.

Αυτά ισχυρίζεται η άλλη πλευρά όμως ο αγώνας της οικογένειας δεν σταματά. Το ποσό με τη βοήθεια του απλού κόσμου συγκεντρώνεται και όλα δείχνουν ότι το ταξίδι προς την ελπίδα για τον μικρό θα γίνει κανονικά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.