Ο βουλευτής της ΝΔ, η ξανθιά και το…αχαλίνωτο!

3% τέλος: Τι ποσοστό πρέπει να πιάνει ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή

Μια υπέροχη ιστορία

Μια ιστορία πολιτικής τρέλας, άκρως…πικάντικη και ενδιαφέρουσα αποκάλυψε σήμερα μέσα από τη στήλη του  ο  «Βηματοδότης».

Πρωταγωνιστής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας:

Σφοδρή κριτική για «σεξισμo» δέχθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου ο «γαλάζιος» βουλευτής Ιάσων Φωτήλας. Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αναφορικά με τις επείγουσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν το 2018 λόγω Προσφυγικού/Μεταναστευτικού, είπε ότι μπορεί να έγιναν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, όμως τα κριτήρια τα έθετε ο υπουργός, ο οποίος μπορούσε να πει ότι «εγώ για αυτή τη θέση θέλω μια ξανθιά, γαλανομάτα, με ύψος 1.75, και μη με πείτε ρατσιστή για αυτό που είπα, έλεος».

Η Αγαθοπούλου, που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, κατηγόρησε τον Φωτήλα όχι μόνο για ανακρίβειες αλλά και για ρατσιστικά σχόλια, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί τέτοιου είδους ρητορική».

***

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, για να απαντήσει ότι «το μόνο που δεν με έχουν πει είναι σεξiστή». «Δηλαδή αν έλεγα ξανθός και γαλανομάτης δεν θα ήταν σεξιστικo και ρατσιστικό, αν ήταν δηλαδή κοντή και καστανή θα είχαμε πρόβλημα;».

 Ο Φωτήλας προχώρησε παραπέρα επισημαίνοντας ότι «σε αυτή τη χώρα το έχουμε τερματίσει με αυτό το σεξιστικo και το ρατσιστικό, αλλά θα σας ενοχλούσε αν έλεγα κάποιος ο οποίος έχει ιδιαίτερα φυσικά προσόντα και αχαλίνωτο σe ξ, τον λένε και Ρασπούτιν; Αυτό σας άρεσε, το δικό μου σας πείραξε…» είπε στην Αγαθοπούλου, αναφερθείς προφανώς στην επίμαχη φράση του Παπαγγελόπουλου από του βήματος της Βουλής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.