Το εξάμβλωμα που προτάθηκε στο Ελληνικό…

Το εξάμβλωμα που προτάθηκε στο Ελληνικό...

Μια πρόταση, πολλές αντιδράσεις…

Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook, ο Αντώνης Πανούτσος (υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου) σχολίασε το κτίριο που προτάθηκε να αναγερθεί στο Ελληνικό.

Έγραψε συγκεκριμένα:

Ο όρος ρεβανσισμός έχει γαλλική προέλευση και προέκυψε από τον Γαλλοπρωσσικό Πόλεμο και την προσάρτηση της Λορένης και της Αλσατίας από τους Πρώσσους. Οι Γάλλοι μαθητές μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μεγάλωναν διδασκόμενοι ότι πρέπει να πάρουν εκδίκηση για τις υπόδουλες επαρχίες.

Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ρεβανσισμό στην υπόθεση Novartis είναι σαν οι Πρώσσοι να δέχονται ότι αυτοί το ξεκίνησαν, ότι ήταν οι aggressors και να κατηγορούν την ΝΔ ότι θέλει να πάρει εκδίκηση.

Ψιλά γράμματα θα μου πεις και θα σου απαντήσω ότι έχεις απόλυτα δίκιο. Συγχώρεσε με όμως γιατί κάτι έπρεπε να βρω να γράψω για να ξεχάσω το εξάμβλωμα που προτάθηκε να αναγερθεί στο Ελληνικό.

Τα πάντα κάναμε για την πατρίδα και το κόμμα. Μέχρι το χρυσό σαλόνι του Πατούλη αντέξαμε. Αυτό όμως είναι πάρα πολύ. Και όπως δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να ξέρεις αν ένα φαγητό σου αρέσει, δεν χρειάζεται να είσαι αρχιτέκτονας για να πεις αν ένα κτίριο σου αρέσει. Σκοπός είναι τα κτίρια να αρέσουν στον κόσμο και όχι στους άλλους αρχιτέκτονες.

Είπα να βάλω για φωτό το εξάμβλωμα του Ελληνικού. Έστω το σαλόνι του Πατούλη. Αλλά δεν άντεξα. Στον πίνακα Γάλλος δάσκαλος δείχνει σε μαθητές την θέση των υποδούλων επαρχιών, της Λωρένης και της Αλσατίας, που όταν μεγαλώσουν έχουν την υποχρέωση να απελευθερώσουν.

Το εξάμβλωμα που προτάθηκε στο Ελληνικό...

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.