Η ΕΡΤ μαλώνει δημοσιογράφο της γι’ αυτές τις 2 φωτό στο FB

Η ΕΡΤ μαλώνει δημοσιογράφο της γι’ αυτές τις 2 φωτό στο FB

Η δράση του δημοσιογράφου και η αντίδραση της ΕΡΤ

Δουλειά δεν είχαν στην ΕΡΤ και σε δουλειά βρέθηκαν λόγω 2 αναρτήσεων δημοσιογράφου του σταθμού, στο  προσωπικό προφίλ του στο facebook.

Ο λόγος για τον Νίκο Αγγελίδη ο οποίος ανέβασε δύο φωτογραφίες από τα επεισόδια του Σαββάτου μεταξύ του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ.

Το σχόλιο στην πρώτη φωτογραφία ήταν: «Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ… Το ΠΑΜΕ ήταν…» ενώ για τη δεύτερη: «Ρε Νουρέγιεφ… δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ».

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ αποφάσισε να επιπλήξει τον Νίκο Αγγελίδη με την εξής ανακοίνωση:

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της.

Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις.

Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.