«Νέα μέτρα ή πάρτε πίσω τις παροχές»

«Νέα μέτρα ή πάρτε πίσω τις παροχές»

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Το πιο δύσκολο εμπόδιο στην έως τώρα πορεία της καλείται να υπερπηδήσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν από τους θεσμούς δεν είναι ενθαρρυντικά.

Ο κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίστευαν ότι η βούληση για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα αρκούσαν στους Ευρωπαίους για να κάνουν τα… στραβά μάτια σε μια ενδεχόμενη τρύπα στον προϋπολογισμό.

Επεδίωκαν με λίγα λόγια μια πολιτική λύση, η οποία όπως φαίνεται δεν θα έρθει ποτέ. Οι θεσμοί μετά τις παροχές και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπολογίζουν ότι το δημοσιονομικό κενό θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο, γι’ αυτό και το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο:

«Ή θα πάρετε νέα μέτρα ή θα πάρετε πίσω τις παροχές». Όπως έλεγαν στο instanews άνθρωποι της κυβέρνησης το πρόβλημα είναι όντως υπαρκτό όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τέλος οι θεσμοί θα καμφθούν.

Τόνιζαν μάλιστα ότι η χώρα πληρώνει την έλλειψη αξιοπιστίας της κυβέρνησης Σύριζα που έχει κάνει τους θεσμούς να φυσάνε και το γιαούρτι.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν και όσο δεν βρίσκεται  λύση τόσο θα έρχεται πιο κοντά η πιθανότητα… προώθησης των παροχών σε βάθος τετραετίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.