Λαγός: «Να αλλάξει το όνομα της Λεωφόρου Στάλινγκραντ των Βρυξελλών»

H ανακοίνωσή του.
Ανεξαρτητοποιείται ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή

Την επιθυμία του να αλλάξει το όνομα της Λεωφόρου Στάλινγκραντ των Βρυξελλών -το οποίο δόθηκε προς τιμήν της θρυλικής, πολύνεκρης και σκληρής «Μάχης του Στάλινγκραντ» και της αντιπαράθεσης του ναζισμού με τον Κόκκινο Στρατό- κατέστησε σαφή ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Ο ίδιος δε δίστασε να εκφράσει την άποψή του με δημόσια τοποθέτηση.

Αναλυτικά, η πρόταση του Λαγού:

«Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα (Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης -2019-2819 (RSP)) το οποίο εξισώνει το ναζισμό και τον κομμουνισμό βασισμένο στις μαζικές ανθρωποκτονίες, τις γενοκτονίες και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα δύο αυτά καθεστώτα.

Εντούτοις, στο κέντρο των Βρυξελλών, της de facto πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μία κεντρική λεωφόρος που αποκαλείται Λεωφόρος Στάλινγκραντ, θυμίζοντας σε όλους την πόλη που ονομάστηκε προς τιμήν ενός αδίστακτου δικτάτορα ο οποίος διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε άμεσα να μετονομαστεί σύμφωνα με αυτό το ψήφισμα.

– Δεδομένου του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποστρέφεται την ιδεολογία και τα εγκλήματα του Στάλιν, πως ανέχεται την ύπαρξη μιας λεωφόρου στις Βρυξέλλες με ονομασία που προέρχεται από εκείνον;

– Σύμφωνα με το ως άνω ψήφισμα, πότε θα μετονομαστεί αυτή η οδός ή θα γκρεμιστούν άλλα μνημεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυμίζουν τον κομμουνισμό;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ