Η εντυπωσιακή αλλαγή Μητσοτάκη που εξέπληξε ακόμα και τα στελέχη της ΝΔ

Οι 5 άνθρωποι του προέδρου

Αλλαγή αφηγήματος...

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε πριν από λίγο καιρό για την τραγωδία στο Μάτι, έβαζε πάντα σε πρώτο πλάνο τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας μιλούσε για μια επικίνδυνη κυβέρνηση, οι εγκληματικές παραλείψεις της οποίας οδήγησαν στην τραγωδία.

Λίγους μήνες μετά σίγουρα ελάχιστοι θα περίμεναν να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για το Μάτι ως παράδειγμα για τα όσα μπορεί να επιφέρει η κλιματική αλλαγή, στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα.

Η αλλαγή στο αφήγημα του πρωθυπουργού εξέπληξε ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Κύκλοι κοντά στον κ. Μητσοτάκη όμως σχολίαζαν στο instanews ότι όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει εκτός συνόρων φοράει τη φανέλα της…Εθνικής.

Αφενός η Σύνοδος δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για να μιλήσει για τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης, αφετέρου ο ίδιος ποτέ δεν αρνήθηκε ότι η κλιματική αλλαγή επιδείνωσε την κατάσταση στο Μάτι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού δεν θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική.

Για την ιστορία αυτό ήταν το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μάτι:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, πέρυσι, μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγούμενη από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού.

Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση.

Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή στο Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.