Το τέλος του μεγαλύτερου ρουσφετιού…

Εκλογές το 2021: Το σχέδιο του Κυριάκου για να εξαϋλώσει τον Σύριζα

Η ΝΔ δίνει τέλος στο πιο διαχρονικό, πολιτικό ρουσφέτι

Πολιτική και ρουσφέτι είναι 2 έννοιες άμεσα συνδεδεμένες στο μυαλό του μέσου πολίτη και όχι άδικα εδώ που τα λέμε.

Ολόκληρες πολιτικές καριέρες έχουν χτιστεί πάνω στα ρουσφέτια (ονόματα δεν λέμε, πρώην πρωθυπουργούς δεν θίγουμε) τα οποία κάθε νέα κυβέρνηση υπόσχεται να πατάξει, αλλά οι υποσχέσεις στο τέλος μένουν στα λόγια.

Στο παιχνίδι της καταπολέμησης των ρουσφετιών φαίνεται ότι μπαίνει και η ΝΔ, η οποία θέλει να καταργήσει ίσως το μεγαλύτερο και πιο διαχρονικό ρουσφέτι.

Εκείνο που κάθε δάσκαλος και καθηγητής ζητάει από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας. Ο Βηματοδότης αποκάλυψε σήμερα τον διάλογο της Νίκης Κεραμέως με τον πρωθυπουργό για το τέλος του ρουσφετιού. Διαβάστε τι ζήτησε η ίδια και τι της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η κ. Κεραμέως πήγε τις προάλλες στο Μέγαρο Μαξίμου και είπε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σκοπεύω να κόψω 300 εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και να τους επαναφέρω στις οργανικές τους θέσεις. Τι λέτε;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό.

Νίκη, προχώρα, είμαι μέσα

Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε πως ενθουσιάστηκε με την ιδέα, αφού 300 εκπαιδευτικοί θα κάλυπταν αρκετά κενά στο διδακτικό προσωπικό, και χωρίς πολλές ερωτήσεις απάντησε στην υπουργό: «Νίκη, προχώρα, είμαι μέσα».

Η Νίκη έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και πήγε στο Μαρούσι (που είναι το υπουργείο Παιδείας) και είχε έτοιμη την απόφαση. Μου είπε ότι η απόσπαση εκπαιδευτικών σε φορείς ήταν το μεγαλύτερο και συχνότερο ρουσφέτι που της ζητούν από τότε που ανέλαβε υπουργός Παιδείας: «Το τηλέφωνο όλο αυτό το διάστημα χτυπά δαιμονισμένα και μου ζητούν απόσπαση-ρουσφέτι» είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.