Επιχειρηματίας άφησε φέσι 130.000 ευρώ στη Μύκονο!

Επιχειρηματίας άφησε φέσι 130.000 ευρώ στη Μύκονο!

Φαίνεται πως κάτι ξέχασε...

Iταλός μεγαλοεπιχειρηματίας και φερόμενος ως ιδιοκτήτης των εταιρειών Holding με έδρα το Λονδίνο, έκανε πολυτελείς διακοπές τον Ιούλιο στη Μύκονο, αλλά έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο Ιταλός επιχειρηματίας απευθύνθηκε διά Έλληνα αντιπροσώπου του σε ταξιδιωτική πράκτορα για την ενοικίαση βίλας στο νησί των ανέμων. Ο Έλληνας διαμεσολαβητής, αν και δήλωσε επιχειρηματίας, εντέλει αποδείχθηκε ότι είναι ψυκτικός, που είχε εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξενοδοχείο στο Βόλο. Ήταν εκείνος που απευθύνθηκε στον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας όπου εργαζόταν, αν τυγχάνει να έχει κάποια γνωριμία στη Μύκονο προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν πολύ σπουδαίο Ιταλό πελάτη.

Έτσι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου τον σύστησε σε ένα από τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού. Οι υπεύθυνοι του γραφείου του έστειλαν μάλιστα φωτογραφίες από διάφορα σπίτια προκειμένου να διαλέξει ο πελάτης του. Τους είπε λοιπόν ότι ο Ιταλός ήθελε να κλείσει ένα πολυτελέστατο σπίτι στα Κανάλια το οποίο διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια προκειμένου να φιλοξενήσει και την οικογένεια του.

Η άφιξη τους προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουλίου και η αναχώρηση για τις 26 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πρώτα έφτασαν στη Μύκονο η σύζυγος του με τα δυο παιδιά τους, ενώ εκείνος ήρθε δυο μέρες αργότερα και αφού πρώτα είχε καταβάλει με χρέωση της πιστωτικής του κάρτας το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε στην συμφωνηθείσα προκαταβολή για τις συνολικά 179.800 που ήταν και το συνολικό κόστος της κράτησης.

Ο Ιταλός ξεκίνησε τις διακοπές του στη βίλα, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την τοποθεσία, την αρχιτεκτονική του σπιτιού και τις VIP υπηρεσίες που του παρείχαν.

Όσο όμως κυλούσαν οι μέρες, εκείνος δεν έδειχνε διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό που υπολείπονταν για να κλείσει ο λογαριασμός, παρά τις συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους του ταξιδιωτικού γραφείου.

Ωστόσο, κάποια στιγμή και προφανώς επειδή βρισκόταν υπό πίεση, επιχειρεί να καθησυχάσει τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού γραφείου, λέγοντας τους ότι θα έστελνε και το υπόλοιπο ποσό με δυο τραπεζικά εμβάσματα από μια Ελβετική και μια Ιταλική τράπεζα. Όμως τα εμβάσματα δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, διότι ενώ φαινόταν ότι τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό του γραφείου, τελευταία στιγμή η συναλλαγή δεν ολοκληρωνόταν, προφανώς επειδή ο πελάτης ακύρωνε το έμβασμα προτού εκταμιευτεί το ποσό των 129.800 ευρώ.

Τελικά ένα ωραίο πρωινό, συγκεκριμένα ξημερώματα Παρασκευής 15 Ιουλίου, ο Ιταλός επιβιβάζεται σε ιδιωτικό τζετ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και πετάει για Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας σύξυλους τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού γραφείου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δώσουν από την τσέπη τους 40.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της βίλας για να τον αποζημιώσουν, ενώ θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα μέσω της δικαστικής οδού, αφού πρώτα καταφέρουν να εντοπίσουν τον Ιταλό αριστοκράτη με τις σφιχτές τσέπες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.