Η καυτή πατάτα των θρησκευτικών στα χέρια της Κεραμέως

Η καυτή πατάτα των θρησκευτικών στα χέρια της Κεραμέως
Τι θα κάνει η υπουργός;

Η υπουργός Παιδείας έχει να το λέει ότι δεν θα φοβηθεί ποτέ να πάρει δύσκολες και αντιδημοφιλείς αποφάσεις που θα έχουν πολιτικό κόστος για την ίδια και την κυβέρνηση.

Το αν θα κάνει πράξη τα λόγια της ή όχι η κ. Κεραμέως θα φανεί σε λίγο καιρό όταν και θα κληθεί να πάρει στα χέρια της την καυτή πατάτα των θρησκευτικών.

Είναι γνωστό ότι εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποθέσεις που σχετίζονται με την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και με την ύπαρξη ή μη των θρησκευτικών εικόνων στα σχολεία και στις σχολικές αίθουσες.

Και εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι για την κ. Κεραμέως η οποία θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση.

Εφόσον εναρμονιζόμενη με ενδεχόμενες δικαστικές αποφάσεις προχωρήσει στην αποκαθήλωση των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες ή την κατάργηση των θρησκευτικών από τη διδακτέα ύλη γνωρίζει ότι ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και παίρνει μια απόφαση που δεν θα…εκτιμήσει ιδιαίτερα το δεξιό κοινό της Νέας Δημοκρατίας.

Θα το κάνει όμως η υπουργός αφού είναι έτοιμη για τα δύσκολα και δεν την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος όπως λέει; Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε την απάντηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version