Σύριζα: Γιατί κάηκε το σενάριο ανάδειξης προέδρου από τη βάση

Σύριζα: Γιατί κάηκε το σενάριο ανάδειξης προέδρου από τη βάση

Οι κόντρες και η επικράτηση του ρεαλισμού

Ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα σηματοδοτούσε την αλλαγή σελίδας του Σύριζα και το πέρασμα του στη νέα εποχή της προοδευτικής συμμαχίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του ήταν θετικός στην ανάδειξη προέδρου του Σύριζα από τη βάση, όμως η ιδέα εγκαταλείφθηκε οριστικά για δύο λόγους.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του instanews οι λόγοι έχουν να κάνουν με τους 53 και τη στροφή στον ρεαλισμό.

Πιο συγκεκριμένα μετά τη συνέντευξη Τσακαλώτου, όπου τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την εκλογή προέδρου από τη βάση, το επιτελείο Τσίπρα εκτίμησε ότι αν επέμενε στην πρότασή του θα έπαιρνε την καυτή πατάτα στα χέρια του.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να φτάσει στο συνέδριο του Σύριζα με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το κόμμα είναι πιο συσπειρωμένο από ποτέ και έτοιμο να γίνει ο ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς.

Αν πάει σε ένα συνέδριο μέσα σε κλίμα εσωστρέφειας και έντονων διαφωνιών, το μήνυμα του ακυρώνεται με το καλημέρα.

Σημαντικό ρόλο στο κάψιμο της ιδέας έπαιξε και η εκτίμηση των συνεργατών του κ. Τσίπρα ότι τα μέλη και οι φίλοι του Σύριζα που θα έμπαιναν στη διαδικασία να ψηφίσουν δεν θα έφταναν το νούμερο που επιθυμούσε ο ίδιος και ο κίνδυνος συγκρίσεων με το νούμερο των μελών του ΚΙΝΑΛ θα ήταν μεγάλος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.