
Αλλαγή στην αλλαγή…
Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της προηγούμενης κυβέρνησης παραδέχονται ότι η πολυσυζητημένη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που νομοθέτησε ο Σύριζα είχε πολλά κενά και παραλείψεις.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει τις δεκάδες τρύπες που διαρκώς βρίσκει μπροστά της, φέρνοντας (έως τις 15 Οκτωβρίου) σχετική τροπολογία που θα αναμορφώνει προς το αυστηρότερο τον Ποινικό Κώδικα.
Ο σημερινός «Βηματοδότης» είχε το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις αλλαγές που πρόκειται να δούμε.
Πρώτα απ’ όλα η δωροδοκία από πλημμέλημα που τη μετέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και πάλι κακούργημα. Όπως κακούργημα γίνεται και η ρίψη μολότοφ σε συγκέντρωση.
Με τον καινούργιο ποινικό νόμο στα ισόβια κανείς δεν θα μπορεί να αποφυλακιστεί εάν προηγουμένως δεν συμπληρώσει τουλάχιστον 22 χρόνια κάθειρξης.
Αυστηροποιούνται επίσης οι προϋποθέσεις σε πολυϊσοβίτες για εξόδους από τη φυλακή και οι πταισματικές παραβάσεις μετατρέπονται σε διοικητικά πρόστιμα.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Βλέπει αυτό που ελάχιστοι πιστεύουν σήμερα: Η πρόβλεψη υψηλού ρίσκου του μετρ των δημοσκοπήσεων για τον νικητή των εκλογών
- Ελεύθερη πτώση της Καρυστιανού: Το κόμμα- έκπληξη που κερδίζει από αυτήν
- Ο υπουργός – κλειδί στο αποτέλεσμα των εκλογών: Η ήρεμη δύναμη που δεσμεύεται τη νίκη στη ΝΔ